Frgál – nejlepší recept

Pro 4 ks frgálu:

  • 350 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 125 ml oleje
  • 100 g moučkového cukru
  • 40 g droždí
  • 2 celá vejce
  • 200 ml vlažného mléka
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • náplň: povidla, badián, trochu rumu, citrónová kůra, skořice + drobenka

Jak na to:

Mouku sesypeme dohromady, promícháme. Uděláme kvásek. V míse si nachystáme vlažné mléko, 2 celá vejce a olej. Vše rozšleháme, smícháme vše dohromady. Necháme půl hodiny kynout, znovu promícháme, necháme znovu vzejít a posypeme moukou.

Těsto rozdělíme na 4 díly. Ve formě vyválíme rukou na tenkou vrstvu.

(6 4,17