Indiánek – nejlepší recept
Suroviny:
Na korpus:
- 2 vejce
- 25 g cukru
- 40 g hladké mouky
Postup:
Nejprve upečeme „piškoty“.
Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s 1/3 cukru do pěny a smícháme s hladkou moukou. Se zbytkem cukru ušleháme bílky v pevný sníh a opatrně vmícháme do připravovaného těsta.
Poté pomocí cukrářského pytlíku vytvoříme na plech vyložený pečicím papírem hromádky o průměru asi 5-6 cm. Pečeme při teplotě 175°C asi 15 minut do růžova.
Necháme vychladnout.
Na sníh:
- 210 g krupicového cukru
- 3 ks bílků
Postup přípravy: Bílky ušlehejte v nerezové nebo smaltované misce s polovinou cukru do pěny. Nádobu vložte do horké vodní páry, přidejte zbytek cukru, pár kapek citrónové šťávy a vyšlehejte dotuha. Hmotou naplňte cukrářský sáček.
Piškoty rozložte na plech vyložený pečicím papírem a nastříkejte na ně čepičky sněhu. Cukroví nechte vychladnout.