Indiánek – nejlepší recept

Suroviny:

Na korpus:

  • 2 vejce
  • 25 g cukru
  • 40 g hladké mouky

Postup:

Nejprve upečeme „piškoty“. 

Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s 1/3 cukru do pěny a smícháme s hladkou moukou. Se zbytkem cukru ušleháme bílky v pevný sníh a opatrně vmícháme do připravovaného těsta. 

Poté pomocí cukrářského pytlíku vytvoříme na plech vyložený pečicím papírem hromádky o průměru asi 5-6 cm. Pečeme při teplotě 175°C asi 15 minut do růžova.
Necháme vychladnout.

Na sníh:

  • 210 g krupicového cukru
  • 3 ks bílků

Postup přípravy: Bílky ušlehejte v nerezové nebo smaltované misce s polovinou cukru do pěny. Nádobu vložte do horké vodní páry, přidejte zbytek cukru, pár kapek citrónové šťávy a vyšlehejte dotuha. Hmotou naplňte cukrářský sáček.

Piškoty rozložte na plech vyložený pečicím papírem a nastříkejte na ně čepičky sněhu. Cukroví nechte vychladnout.