Karamel jak od cukráře – nejlepší recept
Suroviny:
- 1 šálek cukru
- 1/3 šálku vody
- 2 KL čerstvé citronové šťávy
- 1 šálek smetany (min 33%)
- 40 g másla
Postup:
- do rendlíku dáme cukr, zalijeme vodou
- Přidáme citronovou šťávu
- Rozhodně nemíchat, potřebujeme, aby se nám cukr rozvařil na sirup.
- Po chvilce se cukr začne rozvářet.
- Rendlíkem kruhovým pohybem mícháme, ne vařečkou!
- Přidáme smetanu
- Promícháme a vmícháme máslo
- Finálový výrobek je krásný zlatavý karamel, který lze použít do omáček, udělat z něj tzv vlasy na cukrářské dobroty, různé karamelové košíčky nebo i náplň do nějakých cukrářských dobrot.
Na internetu je milion různých rádoby receptů na karamel, tento se mi osvědčil, je jednoduchý, karamel krásně krémový a chutný.