Roštěná s rýží – nejlepší recept
Suroviny:
- 4 ks roštěnek
- Sádlo (nebo olej)
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 l hovězího vývaru (nebo hovězí bujón)
- Pepř a sůl
- Hl. Mouka
Postup:
- Roštěnky osolíme, opepříme (někdy nechávám do druhého dne naležet) .
- Do hrnce dáme sádlo, do rozehřátého sádla nasypeme na drobno nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova, vložíme připravené roštěnky, zasypeme moukou a zakryjeme hrnec pokličkou.
- Necháme dusit cca 4 minuty (vše dělám od oka, prostě aby maso nebylo na pohled syrové) , pak maso otočíme a dusíme další 3 minuty.
- Přilijeme vývar (nebo cca 1 litr vody a bujón), dáme 2 lžíce hořčice, jemně posolíme a opepříme (osolené a opepřené je již maso) a důkladně promícháme. (tip: je dobré dát i 1 lžičku majoránky, chuťově to celé podtrhne 😎)Necháme vařit na mírném plameni cca 1 hodinu (podle potřeby a druhu trouby).
- Zahustíme zákletkou (smíchaná mouka s vodou). Povaříme ještě 5 minut.
- Podáváme s houskovým knedlíkem, rýži či těstovinami, kdo jak má rád.
- Dobrou chuť.