Mramorová bábovka – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 1/2 kg cukru
  • 250 g Hera (máslo)
  • 250 ml mléka
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 pol. lžíce kakaa
  • 250 g hl. mouky
  • 250 g pol. mouky

Postup:

  1. Nejprve si oddělíme žloutky od bílků.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. 
  3. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto a pak opatrně a pomalu vmícháme sníh z bílků.
  4. Polovinu těsta odlijeme do jiné nádobky a tuto obarvíme 1 lžíci kakaa a promícháme.
  5. Do vymazané a moukou vysypané (může být máslo, Hera, olej) formy, pak dáváme na střídačku světlé i tmavší těsto.
  6. Pečeme v závislosti na druhu trouby na 180° c, cca 35 min. Jestli je bábovka dopečená, zjistíte tak, že špejli vpíchnete do bábovky, pokud na špejli nezůstane těsto, je hotovo!