Mramorová bábovka – nejlepší recept
Suroviny:
- 6 vajec
- 1/2 kg cukru
- 250 g Hera (máslo)
- 250 ml mléka
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 pol. lžíce kakaa
- 250 g hl. mouky
- 250 g pol. mouky
Postup:
- Nejprve si oddělíme žloutky od bílků.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto a pak opatrně a pomalu vmícháme sníh z bílků.
- Polovinu těsta odlijeme do jiné nádobky a tuto obarvíme 1 lžíci kakaa a promícháme.
- Do vymazané a moukou vysypané (může být máslo, Hera, olej) formy, pak dáváme na střídačku světlé i tmavší těsto.
- Pečeme v závislosti na druhu trouby na 180° c, cca 35 min. Jestli je bábovka dopečená, zjistíte tak, že špejli vpíchnete do bábovky, pokud na špejli nezůstane těsto, je hotovo!