Plněné rohlíčky – nejlepší recept
- 350 g hladké mouky
- 210 g mletého cukru
- 140 g mletých ořechů
- 280 g tuku (Hera, máslo)
- citronovou kůru
- ½ lžičku koření do perníku
- 1 žloutek
Na krém:
- 2 malá vejce
- 120 g krupicového cukru
- 250 g másla
- 30 g čokolády
- rum
Na ozdobu:
- Ze surovin vypracujeme těsto, necháme ho v chladnu odpočinout.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a vtlačíme je do formiček na rohlíčky.
- Formičky nevymazáváme, mezi jednotlivým plněním stačí vytřít papírovou utěrkou.
- Dáme je péci do vyhřáté trouby na 160°C asi na 25 minut, dokud lehce nezrůžoví a necháme je trochu vychladnout. Po upečení necháme chvíli vychladnout a rohlíčky lehce vyjmeme z formiček.
- Slepujeme máslovým krémem buď bílým, nebo čokoládovým.
- Máslový krém připravíme tak, že vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do tuha. Změkklé máslo vymícháme a postupně do něj vyšleháváme vaječnou hmotu.
- Čokoládový krém připravíme tak, že do bílého krému vmícháme rum a rozpuštěnou čokoládu. Rohy slepených rohlíčků namáčíme v čokoládové polevě.