Kuřecí rizoto s hráškem a sýrem – nejlepší recept
pro 4 porce:
- 300 g pečeného kuřecího masa bez kostí
- 300 g rýže
- 60 g másla
- kousek cibule
- 5 lžic sterilovaného hrášku
- 4,5 dl vývaru z kuřecích drůbků
- koření karí
- sůl
- 100 g strouhaného sýra
Jak na to:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme kuřecí maso nakrájené na kostičky a koření karí a osmažíme je. Přebranou rýži spaříme třikrát vařící vodou, potom ji třikrát propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vmícháme ji do kuřecí směsi, zalijeme vývarem z drůbků (na šálek rýže 1,5 šálku vývaru), osolíme a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Pak rizoto sejmeme z tepelného zdroje a necháme stát ještě pet minut pod pokličkou. Hrášek ohřejeme v nálevu, ocedíme, necháme okapat a masovou vidlicí vmícháme do rizota. Při podávání posypeme rizoto strouhaným sýrem. Podáváme s kompotem nebo s jemným zeleninovým salátem.
(14 3,93