Maminčiny perníčky – nejlepší recept
Suroviny:
- 65 dkg hladké mouky
- 25 dkg cukru moučky
- 10 dkg medu
- 5 dkg másla nebo Hera
- 4 vejce
Perníkové koření:
– špetka mletého anýzu
– 10 ks hřebíček (mletého)
– 7 ks nové koření (mleté)
– 1,5 KL mleté skořice
– 2 KL jedlé sody
– 1,5 PL kakaa
– 1/2 KL fenyklu
Možno koupit už hotové perníkové koření, ale není to ono, když si hřebíček atd čerstvě pomelete, krásně to těsto provoní a věřte, poznáte to i na chuti.
Postup:
- Na vál prosijeme mouku, cukr. Doprostřed dáme nahřátý med, rozpuštěné máslo, malou lžičku sody, koření a vejce.
- Všechno dobře zpracujeme a necháme odpočinout do druhého dne.
- Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary, které pak potřeme rozšlehaným bílkem.
- Pečeme v troubě na 180°C
- Zdobit můžeme dle libosti, záleží na šikovnosti a fantazii každého z vás 😉