Maminčiny perníčky – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • 65 dkg hladké mouky
  • 25 dkg cukru moučky
  • 10 dkg medu
  • 5 dkg másla nebo Hera
  • 4 vejce

Perníkové koření: 

– špetka mletého anýzu

– 10 ks hřebíček (mletého)

– 7 ks nové koření (mleté)

– 1,5 KL mleté skořice

– 2 KL jedlé sody

– 1,5 PL kakaa

– 1/2 KL fenyklu

Možno koupit už hotové perníkové koření, ale není to ono, když si hřebíček atd čerstvě pomelete, krásně to těsto provoní a věřte, poznáte to i na chuti.

Postup:

  1. Na vál prosijeme mouku, cukr. Doprostřed dáme nahřátý med, rozpuštěné máslo, malou lžičku sody, koření a vejce. 
  2. Všechno dobře zpracujeme a necháme odpočinout do druhého dne. 
  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary, které pak potřeme rozšlehaným bílkem.
  4. Pečeme v troubě na 180°C
  5. Zdobit můžeme dle libosti, záleží na šikovnosti a fantazii každého z vás 😉