Melounová ledová tříšť – nejlepší recept
Suroviny:
- 300 g melounu
- 12 kostek ledu
- podle chuti třtinový cukr (já nedávám)
- šťáva z jedné limety
Postup:
- Meloun nakrájejte na kostky a zbavte semínek.
- Dejte do sáčku nebo krabičky. Takto připravený meloun uložte na několik hodin do mrazáku.
- Když je meloun zmrzlý vyndejte ho z mrazáku a dejte do mixéru.
- Přidejte kostky ledu, podle chuti třtinový cukr a čerstvě vymačkanou šťávu z limety (popř. citronu).
- Mixujte dokud ve směsi vidíte kousky melounu. Když jsou pryč máte hotovo.
- Podávejte s brčkem (možno použít na ozdobu kousky čerstvého melounu a plátky limety)
Skladování: melounová tříšť lze uložit do mrazáku. Až na ni dostanete chuť vyndejte jí z mrazáku a nechte povolit zpět na konzistenci tříště.