Melounová ledová tříšť – nejlepší recept

Suroviny:

  • 300 g melounu
  • 12 kostek ledu
  • podle chuti třtinový cukr (já nedávám)
  • šťáva z jedné limety

Postup:

  1. Meloun nakrájejte na kostky a zbavte semínek.
  2. Dejte do sáčku nebo krabičky. Takto připravený meloun uložte na několik hodin do mrazáku.
  3. Když je meloun zmrzlý vyndejte ho z mrazáku a dejte do mixéru.
  4. Přidejte kostky ledu, podle chuti třtinový cukr a čerstvě vymačkanou šťávu z limety (popř. citronu).
  5. Mixujte dokud ve směsi vidíte kousky melounu. Když jsou pryč máte hotovo.
  6. Podávejte s brčkem (možno použít na ozdobu kousky čerstvého melounu a plátky limety)

Skladování: melounová tříšť lze uložit do mrazáku. Až na ni dostanete chuť vyndejte jí z mrazáku a nechte povolit zpět na konzistenci tříště.