Špagety Carbonari – nejlepší recept
Špagety carbonari jsou italským pokladem plným lahodných chutí a jednoduchosti. Tento tradiční italský recept se vyznačuje krémovou omáčkou z vajec, sýra pecorino, guanciale (italské slaniny) a čerstvého pepře, která spolu s špagetami tvoří harmonii chutí a textur. .
Špagety carbonari jsou jedním z klenotů italské kuchyně, kterými se můžete nechat unést jednoduchostí a lahodnou chutí. Tento pokrm se zrodil na ulicích Říma a dnes je oblíbený po celém světě.
Jeho krémová omáčka z vajec a sýra vytváří bohatou a sýtou chuť, která spolu s chutí guanciale a čerstvě mletého pepře tvoří skvostnou harmonii. Připravte si špagety carbonari a ponořte se do světa italského gastronomického umění.
TIP: Vyzkoušejte také boloňské špagety nebo zapečené špagety.
Suroviny:
- balíček špaget
- 10 dkg šunky
- 10 dkg tvrdého sýra
- 250 ml šlehačky
- 3 stroužky česneku
- 1 – 2 žloutky
- sůl
- pepř
- slanina
Postup přípravy:
- Zahřejeme šlehačku, přidáme utřený česnek, 1 – 2 žloutky, sůl, pepř a tvrdý nastrouhaný sýr.
- Smícháme s uvařenými špagetami a s drobně nakrájenou šunkou. Navrch polijeme rozškvařenou slaninou.