Špagety Carbonari – nejlepší recept

Špagety carbonari jsou italským pokladem plným lahodných chutí a jednoduchosti. Tento tradiční italský recept se vyznačuje krémovou omáčkou z vajec, sýra pecorino, guanciale (italské slaniny) a čerstvého pepře, která spolu s špagetami tvoří harmonii chutí a textur. .

Špagety carbonari jsou jedním z klenotů italské kuchyně, kterými se můžete nechat unést jednoduchostí a lahodnou chutí. Tento pokrm se zrodil na ulicích Říma a dnes je oblíbený po celém světě.

Jeho krémová omáčka z vajec a sýra vytváří bohatou a sýtou chuť, která spolu s chutí guanciale a čerstvě mletého pepře tvoří skvostnou harmonii. Připravte si špagety carbonari a ponořte se do světa italského gastronomického umění.

TIP: Vyzkoušejte také boloňské špagety nebo zapečené špagety.

Suroviny:

  • balíček špaget
  • 10 dkg šunky
  • 10 dkg tvrdého sýra
  • 250 ml šlehačky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 – 2 žloutky
  • sůl
  • pepř
  • slanina

Postup přípravy:

  1. Zahřejeme šlehačku, přidáme utřený česnek, 1 – 2 žloutky, sůl, pepř a tvrdý nastrouhaný sýr.
  2. Smícháme s uvařenými špagetami a s drobně nakrájenou šunkou. Navrch polijeme rozškvařenou slaninou.