Tortilla plněná kuřecím masem a zeleninou – nejlepší recept
Quesadilla je jedním z nejoblíbenějších pokrmů mexické kuchyně. Jednoduše řečeno jde o plněnou tortillu. Náplní však existuje nepřeberné množství. Za mě je nejlepší plněná kuřecím či vepřovým masem a zeleninou.
Tortilly jsou velmi oblíbené, patří mezi mexické jídlo, trhané vepřové, hovězí či kuřecí, fazole a další ingredience, to je vyhlášené burrito. Naplnit tortillu člověk může vším, co má rád. Níže je recept na tortillu plněnou kuřecím masem.
Suroviny:
- kuřecí prsa
- oblíbená zelenina (ledový salát, rajčata, paprika, okurka, hrášek, kukuřice atd…)
- bílý jogurt
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř, grilovací koření bez glutamátu
- sojová omáčka
- kari
- 1 cibule
- řepkový olej (má vyšší tepelný bod než olivový olej)
Postup:
- Jako první si naložíme maso nakrájené na nudličky, přidáme cca 1 PL sojové omáčky, 1 KL kari, sůl, pepř, grilovací koření. Uzavřeme (potravinová nádoba či menší kastrol) a dáme minimálně na 2 hodiny do chladničky.
- Na trošce oleje (1-2 lžičky na porci) osmažíme cibulku na hrubší kostky, přidáme nasekaný česnek, chvíli mícháme než zesklovatí, pak přidáme naložené maso a restujeme.
- Ve chvíli, kdy je maso téměř hotové, přidáme zeleninu, kterou jsme si před tím připravili a spolu vše za občasného míchání restujeme ještě cca 5 minut (pokud použijete mraženou zeleninovou směs, tak je třeba tepelně upravovat déle)
- Mezitím si do bílého jogurt prolisujeme česnek, dochutíme trochou soli a pepře.
- Na tortillovou placku natřeme ochucený jogurt, přidáme orestovanou zeleninu a maso (pokud máte raději zeleninu tepelně neupravenou, pak stačí restovat jen maso a na tortillu dát zeleninu syrovou a jen přidat restované maso).
- Poté zabalíme a vložíme na panini gril nebo tortillu prohřejeme na steakové pánvi (ale není to bezpodmínečně nutné).
Recept na pšeničnou Tortillu naleznete na našich stránkách >>ZDE