Výborná brynzová pomazánka – nejlepší recept
Brynzu si dá do spojitosti hodně lidí především s tradičními haluškami, ale jsou i různé obdoby brynzových pomazánek. Já narazil na tento recept, snadný a velmi chutný.
Suroviny:
- 150 g brynzy
- 100 g másla
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 menší červená cibulka
- Snítka pažitky
- 1 špetka sladké mleté papriky
- Podle chuti trochu soli
Postup:
- Nakrájejte máslo na kostičky a nechte ho povolit.
- K změklému máslu přidejte na špičku lžičky sladké mleté papriky (lepší je mletá uzená červená paprika) a brynzu a vidličkou pořádně rozmačkejte a našlehejte.
- Přidejte 1 PL zakysané smetany a znovu šlehejte. Ochutnejte a případně přidejte ještě trochu smetany.
- Nakonec zlehka vmíchejte cibuli a pažitku a nechte v chladu odležet alespoň 1 hodinu.
- Podáváme s čerstvým chlebem a nakonec můžeme ozdobit nakrájenou ředkvičkou.