Celerová pomazánka – nejlepší recept

Suroviny:

  • 2 ks vejce
  • 1 ks hermelín (camembert)
  • 300 g celer
  • 3 ks jarní cibulka ( může být i klasická cibule menší)
  • sůl
  • majonéza
  • mletý černý pepř

Postup:

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Zeleninu očistíme. Syrový celer nastrouháme. Nastrouháme také vejce a hermelín. 
  2. Jarní cibulku nasekáme najemno. Smícháme nastrouhané suroviny s cibulkou. 
  3. Pomazánku osolíme, opepříme a přidáme majonézu podle chuti. 
  4. Celerovou pomazánku dáme vychladit. 
  1. Vychlazenou celerovou pomazánku podáváme namazanou na toastovém chlebu nebo s bílém pečivu.

Tip.: namazaná na čerstvém domácím chlebu je nejluxusnější 🙂