Celerová pomazánka – nejlepší recept
Suroviny:
- 2 ks vejce
- 1 ks hermelín (camembert)
- 300 g celer
- 3 ks jarní cibulka ( může být i klasická cibule menší)
- sůl
- majonéza
- mletý černý pepř
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo. Zeleninu očistíme. Syrový celer nastrouháme. Nastrouháme také vejce a hermelín.
- Jarní cibulku nasekáme najemno. Smícháme nastrouhané suroviny s cibulkou.
- Pomazánku osolíme, opepříme a přidáme majonézu podle chuti.
- Celerovou pomazánku dáme vychladit.
- Vychlazenou celerovou pomazánku podáváme namazanou na toastovém chlebu nebo s bílém pečivu.
Tip.: namazaná na čerstvém domácím chlebu je nejluxusnější 🙂