Domácí marcipán – nejlepší recept
Marcipán je surovina, bez které se málokterá cukrářka či cukrář neobejde, obzvláště, pokud chce dělat dorty a jejich ozdobu nebo nějaké delikatesy, kde marcipán tvoří podstatnou složku.
Suroviny:
- 250 ml sušeného mléka (nejlépe Bohemilk – mlékárna Opočno)
- 250 ml moučkového cukru
- cca 2 PL medu
- cca 2 PL oleje
- cca 10 kapek mandlového aroma
- 1 bílek
Postup:
- Suroviny vypracujeme v těsto (konzistencí asi jako dětská plastelína)
- Zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky.
- Zpracováváme nejlépe druhý den.
Pokud budete chtít různé druhy barviva, pak nejlepší gelové potravinářské barvino. Jedna lahvička přijde na cca 39 kč.