Langoše – nejlepší recept

Langoše jsou oblíbeným pokrmem, který přichází z tradiční středoevropské kuchyně a získává si srdce gurmánů po celém světě. Tato chutná, měkká a křupavá směs těsta je ideální pro ty, kteří si chtějí dopřát něco zvláštního a chutného. Následující recept vám ukáže, jak připravit langoše ve vaší vlastní kuchyni.

Langoše jsou klasickým pokrmem, který vás okouzlí svou jedinečnou kombinací jemného těsta a bohatých náplní. Tato jednoduchá dobrota má své kořeny ve středoevropské kuchyni a stala se oblíbeným street foodem na mnoha místech po celém světě.

Langoše jsou známé pro svou křupavou vnější vrstvu a měkký, nadýchaný střed. Jsou ideální pro rychlou večeři nebo jako lahodný snack během oslav. V tomto článku vám přiblížíme, jak si připravit tradiční langoše, které můžete snadno udělat i ve vaší vlastní kuchyni.

TIP: Vyzkoušejte také tacos nebo slané tyčky.

Suroviny:

  • 500 g hl.mouky
  • 2ks malý bílý jogurt či smetana
  • Droždí 42 g nebo sušené
  • 2 KL soli
  • 2 dcl vlažné vody
  • Těsto necháme kynout cca 1 hodinu.

Postup:

  1. Pak vytvarujeme placky o výšce asi 2 cm, necháme ještě chvíli kynout.
  2. Smažíme na oleji.
  3. Poté potřeme kečupem, dáme strouhaný sýr.

Langoše jsou jedním z těch pokrmů, které vám okamžitě zpříjemní den. S jejich křupavým povrchem, něžným těstem a bohatými náplněmi jsou skvělou volbou pro každou příležitost. Ať už si je připravujete jako rychlou večeři, na grilovací party nebo prostě jen tak, abyste si zlepšili náladu, langoše vám zaručeně udělají radost. Naučit se, jak je připravit doma, vám otevře dveře do světa středoevropské kuchyně.