Papriky plněné masem a rýží – nejlepší recept
pro 4 porce
- 8 – 12 paprik
- 400 g mletého masa
- 200 g rýže
- 1 vejce
- olej
- 1 cibule
- 60 g hladké mouky
- 80 g rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- cukr
- bobkový list
- nové koření
Jak na to:
Polovinu drobně nakrájené cibule zpěníme na oleji, přidáme propláchnutou, třikrát spařenou rýži, osmahneme, zalijeme 3 dl vody, osolíme a dusíme téměř doměkka. Rýži necháme trochu prochladnout, pak ji promícháme s mletým masem, vejcem a pepřem, naplníme do očištěných, semen zbavených paprik a dusíme v rajčatové omáčce kterou často mícháme.
Příprava omáčky: Na oleji zpěníme zbytek nakrájené cibule, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme, přidáme koření a vaříme asi čtvrt hodiny. Omáčku procedíme, vmícháme rajčatový protlak a nepatrně osladíme. Podáváme bez přílohy.
(1 5,00