Papriky plněné masem a rýží – nejlepší recept

pro 4 porce

  • 8 – 12 paprik
  • 400 g mletého masa
  • 200 g rýže
  • 1 vejce
  • olej
  • 1 cibule
  • 60 g hladké mouky
  • 80 g rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • bobkový list
  • nové koření

Jak na to:

Polovinu drobně nakrájené cibule zpěníme na oleji, přidáme propláchnutou, třikrát spařenou rýži, osmahneme, zalijeme 3 dl vody, osolíme a dusíme téměř doměkka. Rýži necháme trochu prochladnout, pak ji promícháme s mletým masem, vejcem a pepřem, naplníme do očištěných, semen zbavených paprik a dusíme v rajčatové omáčce kterou často mícháme.

Příprava omáčky: Na oleji zpěníme zbytek nakrájené cibule, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme, přidáme koření a vaříme asi čtvrt hodiny. Omáčku procedíme, vmícháme rajčatový protlak a nepatrně osladíme. Podáváme bez přílohy.

(1 5,00