Tondovo kuře – nejlepší recept
- 1 kuře
- olej
- cibule
- mrkev
- celer
- petržel
- sůl
- pepř
- bobkový list
- jalovec
- dva malé protlaky
- cukr
- malý kečup
- česnek
- provensálské koření
noky:
- 400 g hrubé mouky
- 2 rovné lžičky soli
- 1 dl mléka
Jak na to:
Kuře rozporcujeme, porce osolíme a popepříme. Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje, dno pokryjeme na kolečka pokrájenou cibulí, mrkev, petržel, celer. Na zeleninu dáme rozporcované kuře, přidáme lisovaný česnek, okořeníme jalovcem, pár bobkových lístků, malinko pocukrujem. Na to dáme oba malé protlaky, kečup.
Vše zalijeme vodou a zasypeme provensálským kořením. Přiklopíme a dáme péci do trouby. Jako příloha se podávají noky ale může být chleba, těstoviny atd.
Příprava noků: Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto husté jako na lívance a nakapeme do vařící osolené vody. Vaříme od bodu varu 8 – 10 minut.
(8 3,75