Perníčky – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • 65 dkg hladké mouky
  • 25 dkg cukru moučky
  • 10 dkg medu
  • 5 dkg másla
  • 4 vejce
  • Perníkové koření: anýz, hřebíček, nové koření, skořice, 1 dkg jedlé sody (bud si koupíte již hotové perníkové koření, nebo po staru, jako to děláme my, ale je třeba si koření jako je např. hřebíček – rozdrtit v hmoždíři)

Postup:

  1. Na vál prosijeme mouku, cukr. Doprostřed dáme nahřátý med, rozpuštěné máslo, malou lžičku sody, koření a vejce. 
  2. Všechno dobře zpracujeme a necháme odpočinout do druhého dne. 
  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary.
  4. Pečeme v troubě na 180°C
  5. Zdobit můžeme dle libosti, záleží na šikovnosti a fantazii každého z vás 😉