Perníčky – nejlepší recept
Suroviny:
- 65 dkg hladké mouky
- 25 dkg cukru moučky
- 10 dkg medu
- 5 dkg másla
- 4 vejce
- Perníkové koření: anýz, hřebíček, nové koření, skořice, 1 dkg jedlé sody (bud si koupíte již hotové perníkové koření, nebo po staru, jako to děláme my, ale je třeba si koření jako je např. hřebíček – rozdrtit v hmoždíři)
Postup:
- Na vál prosijeme mouku, cukr. Doprostřed dáme nahřátý med, rozpuštěné máslo, malou lžičku sody, koření a vejce.
- Všechno dobře zpracujeme a necháme odpočinout do druhého dne.
- Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary.
- Pečeme v troubě na 180°C
- Zdobit můžeme dle libosti, záleží na šikovnosti a fantazii každého z vás 😉