Ovocné kynuté knedlíky – pěry – nejlepší recept
Suroviny:
- 300 g hrubá mouka
- 2 dl mléko
- 1 ks vejce
- 20 g droždí
- 2 lžíce cukru
- Špetka soli
- Ovoce cca 600 – 700 g
Na posypání:
- Mák
- Cukr Moučka
- Mícháme v poměru 1:1
Postup:
- Do mísy dáme ingredience na těsto, zalijeme vážným mlékem, necháme v teple vykynout (cca 30 minut).
- Po vykynuti děláme bochánky, do nich vložíme švestky, jahody, povidla, cokoli mate rádi a v ruce vytvarujeme do kuličky.
- Necháme ještě chvíli kynout, necháváme tak cca 15 minut, pak vkládáme do vařící mírně osolené vody.
- Knedlíky musí ve vodě volně plavat, takže ideálně veliký kastrol.
- Knedlíky po cca 4 min ve vodě otočíme na druhou stranu, další 4 minuty a je hotovo.
- Ale je dobré vyzkoušet píchnout třeba špejli, jestli je těsto uvařené.
- Sypeme mákem s cukrem, polijeme rozpuštěným máslem.