Ovocné kynuté knedlíky – pěry – nejlepší recept

Ovocné kynuté knedlíky jsou zlatým standardem v české kuchyni, a to z dobrého důvodu. Tato klasická pochoutka spojuje měkké a nadýchané těsto s lahodným ovocem a přináší na talíř doslova sladký šálek radosti.

V našem receptu vám ukážeme, jak snadno a s láskou připravit tyto výtečné knedlíky, které si oblíbí celá rodina. Pusťte se do práce a připravte si chuťový zážitek, který vás okamžitě přenese na babiččinu kuchyň.

Ovocné kynuté knedlíky jsou symbolem domácího pohodlí a české kuchyně. Tato chuťově bohatá pochoutka je oblíbená nejen mezi malými, ale i mezi velkými gurmány.

TIP: Vyzkoušejte také kynuté knedlíky nebo střapaté knedlíky.

Suroviny:

  • 300 g hrubá mouka
  • 2 dl mléko
  • 1 ks vejce
  • 20 g droždí
  • 2 lžíce cukru
  • Špetka soli
  • Ovoce cca 600-700 g

Na posypání:

  • Mák
  • Cukr Moučka
  • Mícháme v poměru 1:1

Postup:

  1. Do mísy dáme ingredience na těsto, zalijeme vážným mlékem, necháme v teple vykynout (cca 30 minut). 
  2. Po vykynuti děláme bochánky, do nich vložíme švestky, jahody, povidla, cokoli mate rádi a v ruce vytvarujeme do kuličky. 
  3. Necháme ještě chvíli kynout, necháváme tak cca 15 minut, pak vkládáme do vařící mírně osolené vody. 
  4. Knedlíky musí ve vodě volně plavat, takže ideálně veliký kastrol. 
  5. Knedlíky po cca 4 min ve vodě otočíme na druhou stranu, další 4 minuty a je hotovo. 
  6. Ale je dobré vyzkoušet píchnout třeba špejli, jestli je těsto uvařené.
  7. Sypeme mákem s cukrem, polijeme rozpuštěným máslem.

Tato tradiční česká pochoutka je oblíbená pro svoji jednoduchost a výjimečnou chuť. Můžete si ji podávat s máslem, moučkovým cukrem nebo vanilkovou omáčkou. Je to skvělý způsob, jak si dopřát kousek domácí pohody a rozveselit své chuťové buňky. Buďte kreativní a zkuste si přidat své oblíbené ovoce, abyste vytvořili knedlíky přesně podle svého gusta.