Ovocné kynuté knedlíky – pěry – nejlepší recept
![](https://www.vdenik.cz/wp-content/uploads/2020/09/ovocne-kynute-knedliky.jpg)
Ovocné kynuté knedlíky jsou zlatým standardem v české kuchyni, a to z dobrého důvodu. Tato klasická pochoutka spojuje měkké a nadýchané těsto s lahodným ovocem a přináší na talíř doslova sladký šálek radosti.
V našem receptu vám ukážeme, jak snadno a s láskou připravit tyto výtečné knedlíky, které si oblíbí celá rodina. Pusťte se do práce a připravte si chuťový zážitek, který vás okamžitě přenese na babiččinu kuchyň.
Ovocné kynuté knedlíky jsou symbolem domácího pohodlí a české kuchyně. Tato chuťově bohatá pochoutka je oblíbená nejen mezi malými, ale i mezi velkými gurmány.
TIP: Vyzkoušejte také kynuté knedlíky nebo střapaté knedlíky.
Suroviny:
- 300 g hrubá mouka
- 2 dl mléko
- 1 ks vejce
- 20 g droždí
- 2 lžíce cukru
- Špetka soli
- Ovoce cca 600-700 g
Na posypání:
- Mák
- Cukr Moučka
- Mícháme v poměru 1:1
Postup:
- Do mísy dáme ingredience na těsto, zalijeme vážným mlékem, necháme v teple vykynout (cca 30 minut).
- Po vykynuti děláme bochánky, do nich vložíme švestky, jahody, povidla, cokoli mate rádi a v ruce vytvarujeme do kuličky.
- Necháme ještě chvíli kynout, necháváme tak cca 15 minut, pak vkládáme do vařící mírně osolené vody.
- Knedlíky musí ve vodě volně plavat, takže ideálně veliký kastrol.
- Knedlíky po cca 4 min ve vodě otočíme na druhou stranu, další 4 minuty a je hotovo.
- Ale je dobré vyzkoušet píchnout třeba špejli, jestli je těsto uvařené.
- Sypeme mákem s cukrem, polijeme rozpuštěným máslem.
Tato tradiční česká pochoutka je oblíbená pro svoji jednoduchost a výjimečnou chuť. Můžete si ji podávat s máslem, moučkovým cukrem nebo vanilkovou omáčkou. Je to skvělý způsob, jak si dopřát kousek domácí pohody a rozveselit své chuťové buňky. Buďte kreativní a zkuste si přidat své oblíbené ovoce, abyste vytvořili knedlíky přesně podle svého gusta.