Ovocné kynuté knedlíky – pěry – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • 300 g hrubá mouka
  • 2 dl mléko
  • 1 ks vejce
  • 20 g droždí
  • 2 lžíce cukru
  • Špetka soli
  • Ovoce cca 600 – 700 g

Na posypání:

  • Mák
  • Cukr Moučka
  • Mícháme v poměru 1:1

Postup:

  1. Do mísy dáme ingredience na těsto, zalijeme vážným mlékem, necháme v teple vykynout (cca 30 minut). 
  2. Po vykynuti děláme bochánky, do nich vložíme švestky, jahody, povidla, cokoli mate rádi a v ruce vytvarujeme do kuličky. 
  3. Necháme ještě chvíli kynout, necháváme tak cca 15 minut, pak vkládáme do vařící mírně osolené vody. 
  4. Knedlíky musí ve vodě volně plavat, takže ideálně veliký kastrol. 
  5. Knedlíky po cca 4 min ve vodě otočíme na druhou stranu, další 4 minuty a je hotovo. 
  6. Ale je dobré vyzkoušet píchnout třeba špejli, jestli je těsto uvařené.
  7. Sypeme mákem s cukrem, polijeme rozpuštěným máslem.