Pravé italské tiramisu – nejlepší recept

Tiramisu je ikonický italský dezert, který spojuje krémovost s kávovou silou a jemnou sladkostí. Tento recept na tiramisu vám přinese okamžitou lahůdku, kterou si můžete dopřát sami nebo podělit se s ostatními.

Stačí několik jednoduchých kroků a budete mít připravený tento skvostný dezert, který osvěží vaše chuťové pohárky. Tiramisu je jedním z nejoblíbenějších italských dezertů na světě, a to s dobrým důvodem. Jeho bohatá a krémová textura se skvěle snoubí s aromatem kávy a lahodným kontrastem kávových piškotů.

Tento recept vám ukáže, jak jednoduché je připravit si ho doma, aniž byste potřebovali složité dovednosti v kuchyni. Ať už se chystáte na rodinnou večeři nebo nějakou oslavu, tiramisu je vždy skvělou volbou pro zakončení jídla.

TIP: Vyzkoušejte také tvarohovo-kávový dezert.

Suroviny:

  • 500 g mascarpone
  • 1 panák mandlového amaretta
  • 5 vajec
  • 5 PL cukru
  • 1 šálek instantní kávy
  • 1 balení cukrářských piškotů
  • Kakao na posypání

Postup:

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme mascarpone, dobře promícháme, až nám vznikne krém a nakonec pomalu vmícháme sníh.
  2. Piškoty namočíme do kávy smíchané s amaretem a skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem. Tiramisu necháme zatuhnout v lednici – nejméně 3 hodiny.

Nyní, když znáte recept na tiramisu, nemusíte chodit do italské restaurace, abyste si mohli vychutnat tento božský dezert. Můžete si ho připravit doma a udělat dojem na své hosty nebo si jednoduše dopřát po dobrém jídle. Věřte nám, že ta první lžička krémového tiramisu vás dostane. Takže neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto italského skvostu.