Tvarohovo – kávový dezert – nejlepší recept
Suroviny:
krém
-
250 g tučný tvaroh
-
1 ks zakysaná smetana
-
1 ks vanilkový cukr
-
2 – 3 lžic cukr moučka
na namáčení piškotů
- 1 hrnek kávy (turek)
- 2 lžičky rum
Na prokládání cukrářské piškoty, je možné ale použít i klasické
Postup:
- Připravíme si nádobu (nejlépe skleněnou varnou mísu, dortovou formu nebo nějaké ozdobné sklo), do které budeme chtít nepečený dezert umístit.
- Na dno mísy poklademe cukrářské piškoty. Pokud nemáme, můžeme dát piškoty obyčejné. Uvaříme si kávu (klasický turek) a do kávy přidáme 2 lžičky rumu nebo amaretta, zamícháme a necháme alespoň malinko prochladnout.
- Piškoty pokropíme kávou (já ale každý piškot namáčím v kávě a pak kladu do mísy, je to na každém, co mu bude vyhovovat lépe).
- Připravíme si krém. Smícháme tvaroh, smetanu a cukr a na vlhké piškoty potřeme vrstvu krému.
- Tuto vrstvu následně jemně posypeme mletou kávou, popřípadě i kakaa (je to obdoba tiramisu). Na natřený krém opět poklademe piškoty, které navlhčíme kávou s rumem a opět potřeme hustě krémem a zasypeme kávou, případně i kakaem, pokud kávu nemusíte 🙂
- Dezert, nebo jak někdo říká, falešné tiramisu, necháme ztuhnout v lednici alespoň půl dne. Rozloží se a chutě dezertu se propojí.