Tvarohovo – kávový dezert – nejlepší recept

Suroviny:

krém

  • 250 g tučný tvaroh 

  • 1 ks zakysaná smetana

  • 1 ks vanilkový cukr 

  • 2 – 3 lžic cukr moučka

na namáčení piškotů

  • 1 hrnek kávy (turek)
  • 2 lžičky rum 

Na prokládání cukrářské piškoty, je možné ale použít i klasické

Postup:

  1. Připravíme si nádobu (nejlépe skleněnou varnou mísu, dortovou formu nebo nějaké ozdobné sklo), do které budeme chtít nepečený dezert umístit.
  2. Na dno mísy poklademe cukrářské piškoty. Pokud nemáme, můžeme dát piškoty obyčejné. Uvaříme si kávu (klasický turek) a do kávy přidáme 2 lžičky rumu nebo amaretta, zamícháme a necháme alespoň malinko prochladnout. 
  3. Piškoty pokropíme kávou (já ale každý piškot namáčím v kávě a pak kladu do mísy, je to na každém, co mu bude vyhovovat lépe).
  4. Připravíme si krém. Smícháme tvaroh, smetanu a cukr a na vlhké piškoty potřeme vrstvu krému.
  5. Tuto vrstvu následně jemně posypeme mletou kávou, popřípadě i kakaa (je to obdoba tiramisu). Na natřený krém opět poklademe piškoty, které navlhčíme kávou s rumem a opět potřeme hustě krémem a zasypeme kávou, případně i kakaem, pokud kávu nemusíte 🙂 
  6. Dezert, nebo jak někdo říká, falešné tiramisu, necháme ztuhnout v lednici alespoň půl dne. Rozloží se a chutě dezertu se propojí.