Pstruzi po mlynářsku – nejlepší recept

pro 4 porce:

  • 4 pstruzi
  • 60 g másla
  • 3 lžíce oleje
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • petrželka
  • sůl

Jak na to:

Očištěné pstruhy poprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem, vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a opékáme po obou stranách tak, aby byli dobře propečení. Pstruhy přeložíme na nahřáté talíře, olej z pánvičky slijeme, na pánvičku přidáme máslo, citrónovou šťávu, jemně rozsekanou petrželku a sůl a za stálého míchaní necháme zrůžovět. Směs nalijeme na pstruhy a hned podáváme. Vhodná příloha jsou vařené brambory a salát z jemného druhu zeleniny. Stejně můžeme připravit i kapra.