Pudinkový šneci – nejlepší recept
Suroviny:
Těsto:
- 3 a ½ hrnku hladké mouky
- 1 hrnek vlažného mléka
- 2 žloutky
- 3 lžíce moučkového cukru
- Špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 kostka droždí
- ¼ másla
Náplň:
- 1 vanilkový pudink
- 1 balení hrozinek
- 450 ml mléka
- 3 lžíce cukru
Postup:
- Mouku vysypeme do misky, uděláme do ní důlek a do něj vylijeme vlažné mléko.
- Okolo důlku vysypeme žloutky a cukr, rozpuštěné máslo a droždí se špetkou soli dáme do důlku a necháme 5 minut odpočinout.
- Směs vyhněteme a necháme na hodinu odpočinout.
- Mezitím, kdy těsto kyne, tak si připravíme náplň.
- V hrnci zahřejeme mléko a uvaříme pudink s moučkovým cukrem a hrozinkami.
- Vykynuté těsto rozválíme na centimetrový plát a potřeme náplní.
- Těsto srolujeme do rolády a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky a potřeme mlékem.
- Šneky pečeme při teplotě 170 °C, dokud nejsou křupavé.