Pudinkový šneci – nejlepší recept

Close

Suroviny:

Těsto:

  • 3 a ½ hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • Špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kostka droždí
  • ¼ másla

Náplň:

  • 1 vanilkový pudink
  • 1 balení hrozinek
  • 450 ml mléka
  • 3 lžíce cukru

Postup:

  1. Mouku vysypeme do misky, uděláme do ní důlek a do něj vylijeme vlažné mléko.
  2. Okolo důlku vysypeme žloutky a cukr, rozpuštěné máslo a droždí se špetkou soli dáme do důlku a necháme 5 minut odpočinout.
  3. Směs vyhněteme a necháme na hodinu odpočinout.
  4. Mezitím, kdy těsto kyne, tak si připravíme náplň. 
  5. V hrnci zahřejeme mléko a uvaříme pudink s moučkovým cukrem a hrozinkami.
  6. Vykynuté těsto rozválíme na centimetrový plát a potřeme náplní. 
  7. Těsto srolujeme do rolády a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky a potřeme mlékem.
  8. Šneky pečeme při teplotě 170 °C, dokud nejsou křupavé.