Rybí filé po italsku – nejlepší recept
pro 4 porce:
- 4 porce rybího filé
- 30 g oleje
- 20 g másla
- kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
- 4 lžíce kečupu
- 1 lžíce hladké mouky
- citrónová šťáva
- sůl
- pepř
- strouhaný sýr
Jak na to:
Osušené porce rybího filé osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. Do oleje přidáme máslo, na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova, zaprášíme moukou, opět osmažíme, zalijeme několika lžícemi vody, rozmícháme a krátce podusíme. Po chvilce přidáme kečup, opečené rybí filé, citrónovou šťávu a dusíme dalších pět minut. Směs přisolíme, filé přeložíme na nahřáté talíře, pokryjeme zeleninovou směsí a strouhaným sýrem. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.
(2 4,00