Rybí filé po italsku – nejlepší recept

pro 4 porce:

  • 4 porce rybího filé
  • 30 g oleje
  • 20 g másla
  • kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný sýr

Jak na to:

Osušené porce rybího filé osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. Do oleje přidáme máslo, na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova, zaprášíme moukou, opět osmažíme, zalijeme několika lžícemi vody, rozmícháme a krátce podusíme. Po chvilce přidáme kečup, opečené rybí filé, citrónovou šťávu a dusíme dalších pět minut. Směs přisolíme, filé přeložíme na nahřáté talíře, pokryjeme zeleninovou směsí a strouhaným sýrem. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.

(2 4,00