Spaghetti aglio olio e peperoncino – nejlepší recept
Suroviny:
- špagety
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1-2 rozdrobené malé sušené chilli papričky
- hrst sekané hladkolisté petrželky
- 1 rajče
- sůl
- pepř
Postup:
- Špagety uvařte podle návodu na obalu (al dente, podle kvality těstovin 7 – 8 minut) Mezitím na čtyřech lžících olivového oleje asi minutu opékejte čtyři stroužky česneku pokrájené na plátky a jednu až dvě na plátky nakrájené čerstvé chilli papričky (pokud nemáte, tak rozdrobit sušené).
- Přisypte hrst sekané hladkolisté petrželky, jedno pokrájené rajče, osolte a opepřete. Duste další 2-3 minuty a potom smíchejte se scezenými špagetami, pokud se vám zdají špagety bez šťávy, můžete přilít 2 PL vody z uvařených špaget.
Tip: je také varianta, v prvním kroku až česnek zlátne, přilít cca 2 PL vody z uvařených špaget. Barvu česnek pak díky tomu má konzistentní.