Spaghetti aglio olio e peperoncino – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • špagety
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1-2 rozdrobené malé sušené chilli papričky
  • hrst sekané hladkolisté petrželky
  • 1 rajče
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Špagety uvařte podle návodu na obalu (al dente, podle kvality těstovin 7 – 8 minut) Mezitím na čtyřech lžících olivového oleje asi minutu opékejte čtyři stroužky česneku pokrájené na plátky a jednu až dvě na plátky nakrájené čerstvé chilli papričky (pokud nemáte, tak rozdrobit sušené).
  2. Přisypte hrst sekané hladkolisté petrželky, jedno pokrájené rajče, osolte a opepřete. Duste další 2-3 minuty a potom smíchejte se scezenými špagetami, pokud se vám zdají špagety bez šťávy, můžete přilít 2 PL vody z uvařených špaget.

Tip: je také varianta, v prvním kroku až česnek zlátne, přilít cca 2 PL vody z uvařených špaget. Barvu česnek pak díky tomu má konzistentní.