Thajská kuřecí kari polévka s nudlemi – nejlepší recept
Suroviny:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
- 2-3 lžíce thajské červené kari pasty
- 250 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků, nakrájených na nudličky
- 1 litr kuřecího vývaru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 150 ml kokosového mléka
- šťáva z 1 limety sůl
NA DOKONČENÍ:
- 150g tenkých rýžových nudlí vermicelli, uvařených podle návodu na obalu
- 1 červená cibule nakrájená na tenké měsíčky
- 1 jarní cibulka šikmo nakrájená
- lístky koriandru na posypání
- červená chilli paprička šikmo nakrájená na tenké plátky
Postup:
1. Na středním plameni ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek, zázvor a thajskou červenou kari pastu a opékejte asi 5 minut, ingredience se krásně rozvoní.
2. Přidejte kuřecí maso a za občasného míchání je opečte ze všech stran. Vlijte kuřecí vývar, 250 ml vody, rybí omáčku a kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu. Dochuťte šťávou z limetky a podle chuti dosolte.
3. Připravte si servírovací misky, rozdělte do nich nudle, červenou cibuli a jarní cibulku, zalijte horkou polévkou a posypejte lístky koriandru a chilli papričkou.