Turecký Dürüm kebab  – nejlepší recept

Turecký durum kebab je jedním z ikonických pokrmů turecké kuchyně, který se stal oblíbeným po celém světě. Tento recept vás zavede na gastronomickou cestu do Turecka, kde se setkáte s chutěmi a vůněmi orientálního kebabu, který je zabaleno do tenkého placku a doplněno čerstvou zeleninou a omáčkami. Durum kebab není jen jednoduchým pokrmem, ale spíše gastronomickým zážitkem, který stojí za to vyzkoušet.

Turecký durum kebab je jedním z ikonických pokrmů turecké kuchyně, který se stal oblíbeným po celém světě. Tento recept vás zavede na gastronomickou cestu do Turecka, kde se setkáte s chutěmi a vůněmi orientálního kebabu, který je zabaleno do tenkého placku a doplněno čerstvou zeleninou a omáčkami. Durum kebab s tureckým chlebem není jen jednoduchým pokrmem, ale spíše gastronomickým zážitkem, který stojí za to vyzkoušet.

Suroviny:

  • 400 g kuřecích zadních řízků nebo vepřové plece či kýty
  • 4 velké tortilly 
  • koření na kebab
  • mletá červená paprika
  • sůl, pepř
  • olej

Bylinkový dip:

  • snítka na jemno nakrájené bazalky či peprželky

Náplň:

  • Hummus
  • Zelenina podle chuti – např. rajčata, krájený ledový salát, krouhané červené zelí, červená cibule, salátové okurky atd.
  • Thajská chilli omáčka sriracha 

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší podlouhlé proužky, dáme do menší misky, přidáme trochu oleje, sůl, pepř, sladkou papriku, koření na kebab, promícháme a necháme v chladničce minimálně 3 hodiny marinovat.
  2. Pak si připravíme dip a zeleninu, dle chuti, kterou je třeba krájet na jemno.
  3. Maso pak v pánvi wok osmahneme.
  4. Tortilu zhruba v polovině potřeme dipem, dáme zeleninu, přidáme ještě teplé maso, na něj další porci dipu a srolujeme dle videa níže.
  5. Prodejny kebabu mají speciální grilovací plochy, kam hotový durum dají a nechají ještě opéci, pak se zabalí do alobalu, čímž se nejen zpevní, aby se dobře konzumovala, ale hlavně alobal udrží teplo v tortile.