Ukrajinský boršč – nejlepší recept
Recept od paní (ukrajinky) z naší skupiny na facebooku.
Složení:
- Maso ( vepřové)
- Brambory
- Zelí
- Cibule
- Mrkev
- Řepa červená( Čím více řepy, tím bude červenější boršč)
- Rajčata (loupaná – pasírovaná)
- Fazole (volitelné)
- Sůl, pepř, olej na smažení
Postup:
- Maso nakrájejte na kostky, oloupejte zeleninu, nakrájejte brambory na kostky, nastrouhejte mrkev a řepu, nakrájejte cibuli na střední kostky, nakrájejte zelí na proužky.
- Hrnec: smažte cibuli do zlatohněda, přidejte mrkev, smažte 3-4 minuty, přidejte řepu, smažte další 3 minuty a přidejte rajče, míchejte, smažte 1 minutu. Odstraňujeme z ohně.
- Vkládejte maso do horké slané vody, vařte po dobu 30 minut na mírném ohni a odstraňte pěnu. Přidejte brambory, počkejte, až se voda vaří, a přidejte zelí.
- 5 minut před vyjmutím přidejte zálivku a fazole. Sůl pepř.
- Ozdobte dle vaší fantazie a chutí.