Ukrajinský boršč – nejlepší recept

Close

Recept od paní (ukrajinky) z naší skupiny na facebooku.

Složení:

  • Maso ( vepřové)
  • Brambory
  • Zelí
  • Cibule
  • Mrkev
  • Řepa červená( Čím více řepy, tím bude červenější boršč)
  • Rajčata (loupaná – pasírovaná)
  • Fazole (volitelné)
  • Sůl, pepř, olej na smažení

Postup:

  1. Maso nakrájejte na kostky, oloupejte zeleninu, nakrájejte brambory na kostky, nastrouhejte mrkev a řepu, nakrájejte cibuli na střední kostky, nakrájejte zelí na proužky.
  2. Hrnec: smažte cibuli do zlatohněda, přidejte mrkev, smažte 3-4 minuty, přidejte řepu, smažte další 3 minuty a přidejte rajče, míchejte, smažte 1 minutu. Odstraňujeme z ohně.
  3. Vkládejte maso do horké slané vody, vařte po dobu 30 minut na mírném ohni a odstraňte pěnu. Přidejte brambory, počkejte, až se voda vaří, a přidejte zelí.
  4. 5 minut před vyjmutím přidejte zálivku a fazole. Sůl pepř.
  5. Ozdobte dle vaší fantazie a chutí.