Vajíčková pomazánka – nejlepší recept
Vajíčková pomazánka beze sporu patří ke stálicím českých snídaní a svačin. U nás se hodně dělávala hlavně v období Velikonoc, kdy jsme přinesly plnou igelitku vajec z „mrskůtu“ a maminka už nevěděla co s nimi.
Suroviny:
- 8 vejce natvrdo
- 4 polévkové lžíce majonézy
- 4 polévkové lžíce másla
- 2 lžička hořčice plnotučné
- 1 větší cibule
- sůl, pepř
Postup:
- Vařená vejce oloupeme, přes mřížku natlačíme do misky nebo nakrájíme najemno.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- Všechny suroviny důkladně promícháme dohromady a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s čerstvým pečivem a nejlepší variantou je s čerstvým domácím chlebem.