Vajíčková pomazánka – nejlepší recept

Vajíčková pomazánka beze sporu patří ke stálicím českých snídaní a svačin. U nás se hodně dělávala hlavně v období Velikonoc, kdy jsme přinesly plnou igelitku vajec z „mrskůtu“ a maminka už nevěděla co s nimi. 

Suroviny:

  • 8 vejce natvrdo
  • 4 polévkové lžíce majonézy
  • 4 polévkové lžíce másla
  • 2 lžička hořčice plnotučné
  • 1 větší cibule
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Vařená vejce oloupeme, přes mřížku natlačíme do misky nebo nakrájíme najemno. 
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. 
  3. Všechny suroviny důkladně promícháme dohromady a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s čerstvým pečivem a nejlepší variantou je s čerstvým domácím chlebem.