Vepřová „čína“ – nejlepší recept

Close

Suroviny:

Maso vepřové (plecko ideálně) , králičí, kuřecí (prostě co máte rádi) Nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu.

Přidáme:

  • 1 ČL pepře
  • 1 ČL kari
  • 1 ČL solamylu
  • 1-2 ČL soli
  • 1 dcl oleje
  • 1 žloutek
  • 2 ČL sójové omáčky

Vše to zamícháme a necháme uležet v ledničce 24 hodin.

Postup:
Pak si rozpálíme pánev, ideálně WOK, vložíme vše z kastrolu, maso jemně zaprášíme hl. moukou a zprudka pečeme, jak maso začne měkknout, přidáme zeleninu dle vlastní chuti ( červená paprika, pórek, cibule, Cuketa, bambusové výhonky atd.), vše opečeme na pánvi, podlejeme cca 2 dcl vody, chvíli povaříme a podáváme s rýži. (varianta na Kung-Pao, když přidáte pak do směsi na pánvi i burské oříšky-arašídy).